Transkranialna pulzna stimulacija

TPS

Pulzna stimulacija pri pacientih z Alzheimerjevo boleznijo

Transkranialna pulzna stimulacija (TPS®) je terapevtska možnost, odobrena leta 2018, ki se uporablja pri bolnikih z blago do zmerno Alzheimerjevo boleznijo. Cilj TPS® je s stimulacijo različnih predelov možganov spodbujati kognitivne sposobnosti klientov z Alzheimerjevo boleznijo in ohranjati te sposobnosti čim dlje.

 

TPS® terapije se izvajajo ambulantno ter so nekompleksne in varne. Bolniki in njihove družine poročajo, da je terapija povzročila izboljšane verbalne sposobnosti, boljši spomin in izboljšan občutek za smer.

 

TPS® terapijo izvaja ustrezno usposobljen izvajalec s posebno napravo – Neurolith® sistemom. To je razvil švicarski proizvajalec medicinske tehnologije STORZ MEDICAL, katerega izdelki se ne uporabljajo samo v nevrologiji, temveč tudi na drugih področjih, vključno z urologijo, ortopedijo in kardiologijo.

 

Od odobritve TPS® je bilo izvedenih že nekaj tisoč tretmajev. Poleg Nemčije, Avstrije in Švice je TPS® zdaj na voljo tudi v Angliji, Franciji, Španiji, na Danskem, Portugalskem, v Kuvajtu, Hong Kongu, na Kitajskem in v Kanadi.

 

Na naši spletni strani smo za vas zbrali dodatne informacije o natančni funkciji TPS® in o zaporedju posameznega terapevtskega protokola s TPS®.

Literatura:

TRANSCRANIAL PULSE STIMULATION WITH ULTRASOUND IN ALZHEIMER’S DISEASE—A NEW NAVIGATED FOCAL BRAIN THERAPY

Roland Beisteiner,* Eva Matt, Christina Fan, Heike Baldysiak, Marleen Schönfeld, Tabea Philippi Novak, Ahmad Amini, Tuna Aslan, Raphael Reinecke, Johann Lehrner, Alexandra Weber, Ulrike Reime, Cédric Goldenstedt, Ernst Marlinghaus, Mark Hallett and Henning Lohse-Busch