Transkranialna pulzna stimulacija

Terapija

Učinkovitost terapije s TPS

Transkranialno pulzno stimulacijo (TPS®) izvaja usposobljen zdravstveni izvajalec ambulantno – to pomeni, da gredo pacienti v zdravstveno ordinacijo ali zdravstveni center na terapijo in nato lahko nadaljujejo s svojo običajno dnevno rutino.

 

Izvedba transkranialne pulzne stimulacije je varna in nezapletena. Pacient se udobno usede v stol za terapijo in se lahko kadarkoli prosto giblje. Pred začetkom terapije zdravstveni delavec vnese podatke o pacientu v sistem terapije NEUROLITH® in nanese ultrazvočni gel na lasišče ali lase.

terapija TPS
nanos ultrazvočnega gela na lasišče

Bolnikove glave ni treba briti. Ultrazvočni gel je potreben za zagotovitev optimalnega prenosa impulzov. Pacient si nato nadene očala, da sistem lahko zazna položaj glave.

 

Terapevt med potekom terapije nežno premika ročnik po ustreznih predelih lasišča in lobanje. Na zaslonu lahko tako terapevt kot pacient natančno vidita, kateri del možganov je trenutno tretiran.

 

Povprečna terapija traja okoli 30 minut. Na splošno obsega terapevtski paket 6 terapij, izvedenih v dveh tednih.

Ste zaskrbljeni zaradi simptomov možganske kapi pri sebi ali pri svojih bližnjih? Ne čakajte, ravnajte pravočasno. Preberite naš blog “Možganska kap znaki: Vodič za hitro prepoznavo in odzivanje