TPS® terapija pri bolnikih z Alzheimerjevo boleznijo: Nevropsihološki rezultati se znatno izboljšajo po zdravljenju s TPS®.

tps terapija
Leta 2019 je bila v prestižni reviji Advanced Science [1] objavljena študija klinične odobritve transkranialne pulzne stimulacije1 (TPS®) s sistemom NEUROLITH® podjetja STORZ MEDICAL. Študija prof. dr. Beisteinerja, ki je bila izvedena na Medicinski univerzi Beisteiner na Dunaju, dokumentira pozitivne učinke TPS® s terapevtskim postopkom pri bolnikih z Alzheimerjevo demenco.

 

Rezultati: Po 2-4 tednih terapije se je skupni rezultat (CTS) kliničnega testa CERAD znatno izboljšal in ostal stabilen več kot tri mesece, kar kaže na pozitivne dolgoročne učinke na bolnikovo kognitivno stanje. To je v korelaciji z opaženo regulacijo spominskega omrežja v možganovini (podatki fMRI).

 

[1] Beisteiner, R. et al.: Transcranial Pulse Stimulation with Ultrasound in Alzheimer’s Disease-A New Navigated Focal Brain Therapy. Adv Sci (Weinh). 2019 Dec 23;7(3):1902583. doi: 10.1002/advs.201902583. (Na voljo tukaj)

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor